Annons

Annons

dubai-2057583_1280.jpg

828 meter höga Burj Khalifa i Dubai är världens högsta skyskrapa. Foto: Pixabay
828 meter höga Burj Khalifa i Dubai är världens högsta skyskrapa. Foto: Pixabay

Nordea finansierar VR-center i Dubai

Spelbolaget Starbreeze ska bygga ett nytt VR-center i ett av Dubais största köpcenter. Satsningen kostar 80 miljoner kronor och finansiseras av Nordea med garanti från Exportkreditnämnden.

Det är VR-bolaget Enterspace – som ingår i Strabreeze-koncernen – som tecknat ett femårigt avtal med ett bolag i Arabemiraten. Tillsammans ska de bygga ett nytt VR-centrum i en av Dubais största shoppinggallerior.

Enterspace får huvudansvaret för drift, installation och innehåll, medan Starbreeze kommer att erhålla 20-25 procent av de framtida nettointäkterna från centret.

Totalt uppgår satsningen till 10 miljoner dollar, motsvarande cirka 80 miljoner kronor. Investeringen finansieras av Nordea med garanti från Exportkreditnämnden samt StarVR som är det samriskbolag som Starbreeze äger tillsammans med Acer.

Annons

Annons

– Vi är väldigt stolta över att få leverera en aldrig tidigare skådad VR-upplevelse vid en av de största och mest välbesökta galleriorna i Dubai, säger Starbreezes vd Bo Andersson Klint, i en kommentar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons