FinansNyhet

Nordea: ”Den häktade personen inte högt uppsatt”

Publicerad

Efter att det under dagen blev känt att en chef inom Nordea häktats för insiderbrott tar Nordea avstånd för medarbetarens agerande. 

Realtid.se

Under onsdagen rapporterade Dagens Juridik om att fem misstänkta fått offentliga försvarare förordnade vid Stockholms tingsrätt på grund av misstankar om grovt insiderbrott. En av de häktade är chef på Nordea som, i sin yrkesroll, misstänkts missbrukat information om större kurspåverkande affärer.

Mikaela Östman, presstalesperson för Nordea, kommenterar medarbetarens agerande på följande sätt: 

– Vi accepterar inte om medarbetare överskrider interna policyer samt gällande lagstiftning och regelverk. Generellt kan vi säga att vi alltid samarbetar fullt ut med myndigheterna, och att Nordea har strikta interna policyer och processer för medarbetare som hanterar konfidentiellt priskänslig information i sitt arbete.

Annons

Hon fortsätter: 

– Våra medarbetare har en hög grad av kännedom och utbildas och testas regelbundet gällande vikten att följa dessa policyer. Vi kommenterar inte enskilda medarbetare, och inte heller pågående undersökningar.

– Vi kommenterar inte enskilda medarbetare, och inte heller pågående undersökningar. Vi kan däremot bekräfta att den här personen inte är högt uppsatt chef i Nordea.

Annons

 

Annons