Nordea bygger om

Accenture och Temenos hjälper storbanken med nytt system för banktjänster.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2015-09-11

Nordea ska bygga om sitt system för banktjänster samt förbättra sina digitala lösningar och tar därför hjälp av Accenture och mjukvaruföretaget Temenos. Det framgår av ett pressmeddelande.

Accenture ansvarar för implementeringen av det nya systemet, medan Temenos levererar mjukvaran som systemet baseras på.

– Digitaliseringen och den snabba förändringen i kundernas preferenser gentemot online- och mobilbaserade lösningar, i kombination med ökade regleringar för verksamheten, förändrar bankbranschen i grunden. Övergången till den nya plattformen kommer att ske steg för steg under de kommande fyra till fem åren, kommenterar Jukka Salonen, chef över området Group Simplification på Nordea.

– I dagens snabbt föränderliga miljö driven av den digitala revolutionen behöver banker vara lika agila som startup-bolag. Det är vitalt för bankerna att nyttja den affärspotential som finns i det digitala och sträva efter en snabbare innovation, men de flesta banker hindras av sina föråldrade system, säger Peter Ekdahl, kundansvarig för Nordea och managing director på Accenture.

Den nya plattformen innebär bland annat förenklade processer och produkter, därtill ska den utgöra ramen för Nordeas digitala affärsmodell framöver.

Platsannonser