Försäkring

Nordben Life and Pension avvecklar verksamheten i Stockholm 

Nordben Life and Pension avvecklar verksamheten i Stockholm efter ägarförändringen tidigare i år då Storebrand sålde bolaget till Monument Re. 

Publicerad 2019-12-11

Guernsey-baserade försäkringsbolaget Nordben har inte längre behov av filial eller gränsöverskridande verksamhet i Sverige, skriver finanssajten Sak & Liv. 

Nordben startade 1985 och var länge marknadsledande när det gällde internationella pensionsplaner för storföretag i Norden. Bolaget upphörde med att teckna ny affär år 2016 och har i dag en portfölj med 7 500 försäkringsavtal och ett förvaltat kapital på 6 miljarder kronor.

Försäljningen skedde genom att holdingbolaget BenCo Insurance Holding BV, där Storebrand är majoritetsägare, överlät sina aktier i Nordben Life and Pension Insurance Co Limited till Monument Re. Minoritetsägare i BenCo - vid sidan av majoritetsägaren Storebrand - är de finländska bolagen Mandatum Life och Varma med tillsammans drygt 10 procent av aktierna. BenCo äger i dag även Euroben med säte på Irland, samt trustbolaget Nordic International Benefits.

– Jag är väldigt nöjd med den här lösningen för Nordben. Storebrand, som majoritetsägare i BenCo, ser försäljningen av Nordben som ett väldigt positivt steg vidare för bolaget. De senaste åren har Storebrand etablerat en partnerskapsmodell för internationella lösningar och denna transaktion är det naturliga nästa steget. Kunder och anställda kommer att tas väl omhand av Monument Re, något som har varit viktigt för oss under processen, sade Geir Holmgren, vd för Storebrand Livsforsikring i samband med att försäljningsplanerna offentliggjordes i december förra året.

 

Platsannonser