Annons

Annons

Nord Fondkommision ger rabatt för kvinnligt styrda bolag

Nord Fondkommission utlovar 1 procent i rabatt på emissionsarvodet till kvinnligt styrda och kvinnligt ägda bolag under hela 2020. 

Under tisdagskvällen arrangerade Nord Fondkommission och Feminvest evenemanget Nord Female Investment Day 2020 på restaurangen Mr. Cake i Stockholm. Omkring 100 kvinnor hade samlats för att nätverka och lyssna på ett fullspäckat program. De rosabubblande vinglasen var fyllda och humöret gott. Som arrangörer stod Nord Fondkommission och Feminvest. 

Under kvällen presenterade Gisela Nordlöf och Linnea Sellström på Nord Fondkommissions corporate team att bolaget kommer ge en procent rabatt på emissionsarvodet till kvinnligt styrda och kvinnligt ägda bolag under hela 2020 (faktaruta). 

– Erbjudandet ger uppåt 15 procent rabatt på distributionspriset, det är mycket pengar. Vi gör det här för att vi vill främja kvinnligt entreprenörskap, det är otroligt värdefullt för Sverige. När vi tittar på kvinnligt entreprenörskap ser vi att det inte är lika stort nu som det har varit innan. Då måste vi titta över vad vi kan göra för att vända den trenden. Då tror vi att det här är en viktig komponent, säger Charlotte Bergwall Nilsson, vd för Nord Fondkommission.

Annons

Annons

Kan det här uppfattas som könsdiskriminering? 
– Jadu, det har vi faktiskt inte tänkt på, men det vore olyckligt om någon uppfattade det så. Vi vill främja kvinnors entreprenörsskap och då såg vi det här som en lösning, säger Charlotte Bergwall Nilsson.

Kvinnor ger 1 procents rabatt

Under 2020 erbjuder Nord Fondkommission 1 procent i rabatt på emissionsarvodet vid genomförandet av en obligations- eller aktieemission via Nord Corporate Finance.

Förutsättningarna för att kvalificera för erbjudandet är att två av tre av följande kriterier är uppfyllda:
• En majoritet av emittentens grundare är kvinnor,
• Emittenten är majoritetsägd av kvinnor, och/eller,
• Emittenten har en majoritet kvinnor i styrelsen eller annars i ledande positioner.

Nord Female Investment Day 2020

Under temakvällen på tisdagen deltog en rad kända talare. Däribland Ebba Busch Thor, partiledare för Kristdemokraterna, Mona Stenmark, förvaltare på Carnegie Fonder och Lena Apler, grundare och styrelseordförande för Collector Bank. Temat var kvinnligt företagande och entreprenörskap. 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons