Finans Nyhet

Nokia startar egen butikskedja

Publicerad

<pufftextlänk>Nokias satsning på en egen butik i Moskva – Nokia Flagship Store, kommer att få efterföljare i 17 ytterligare storstäder under de kommande två åren.</pufftextlänk>

Nokia Flagship Store i Moskva öppnades i går på den prestigefyllda gatan Tverskaya. Butikskedjan Flagship Store är en del i mobiljättens nya strategi.

Att den första butiken öppnas i Moskva är ingen slump. Ryssland har vuxit till att i dag vara Europas största mobilmarknad. I år säljs närmare 6 miljoner mobiler i Ryssland, enligt ryska analysfirman Sotovik. Och världsledande Nokia har i Ryssland sett sig slagna av koreanska Samsung.

I Ryssland har Samsung 24,6 procent av mobilmarknaden och Nokia ligger på 23,4 procent, det tredje kvartalet i år enligt Mobile research Group. Samsung har dessutom gått ut med att de kommer att designa mobiler exklusivt för den ryska marknaden. En nyhet som stressat Nokia.

Annons

Men den egna butiken på 500 kvadratmeter i rätt område är ett motdrag.

– Butikslanseringen kan jämföras med en stor annonskampanj, säger Marina Malykhina på Magram Market Research citerad i rysk press.

Nu står New York, Paris och Hongkong på tur för Nokia Flagship Store. Vilka ytterligare städer som Nokia kommer att öppna i är i dagsläget okänt. Kedjan ägs och drivs av Nokia.

Annons
Annons