Annons

Annons

Securitas köper franskt bolag

Securitas har förvärvat samtliga aktier i säkerhetsföretaget Automatic Alarm i Frankrike. Enterprise value uppskattas till cirka 430 miljoner kronor.

Automatic Alarm är en systemintegratör och installatör av elektroniska säkerhetslösningar, inklusive inbrottssystem, övervakningskameror och inpasseringskontroll. Bolaget, med 250 medarbetare, har en årlig försäljning på cirka 370 miljoner kronor, skriver Securitas i ett pressmeddelande.

– Förvärvet är i linje med vår koncernövergripande strategi att integrera elektronisk säkerhet i våra stationära och mobila säkerhetslösningar. Detta större förvärv positionerar Securitas som en betydande aktör inom elektronisk säkerhet och stärker oss som marknadsledare i Frankrike, säger Securitas vd och koncernchef Alf Göransson i en kommentar.

Samtidigt har Securitas också förvärvat teknik- och installationsföretaget Johnson & Thompson i Hongkong. Företaget installerar, övervakar och underhåller säkerhetssystem, och har en årlig omsättning på cirka 17 miljoner kronor. I den affären beräknas enterprise value till 46 miljoner kronor.

Annons

Annons

Förvärven konsolideras i Securitas från och med den 2 januari 2018.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons