FinansNyhet

Niklas Idén ny underwriting director på Trygg Hansa

Publicerad

Niklas Idén tillträder som underwriting director på Trygg Hansa med omedelbar verkan.

Sara Johansson

Trygg-Hansa meddelar under onsdagen att Niklas Idén tillträder som underwriting director med omedelbar verkan. Som underwriting director räknar man på risk för att sätta rätt premier på försäkringar.

— Det känns väldigt spännande att, tillsammans med ett starkt team, möta de förändringar och utmaningar som försäkringsbranschen står inför, säger Niklas Idén.

Han efterträder Mikael Kärrsten, som går vidare till en ny roll som chief underwriting director Scandinavia.

Annons

Niklas Idén kommer närmast från rollen som group pricing director på RSA Group i London. Tidigare har han under fyra års tid varit chef för Product & Portfolio Management på Företagsmarknad på Trygg-Hansa. Han har dessförinnan arbetat inom affärsområdena Privat och Företag på Trygg-Hansa samt inom skadeorganisationen och underwriting.

— Vi är väldigt glada över att vi har lyckats rekrytera Niklas Idén till den här viktiga rollen. Niklas har arbetat på Codan/Trygg-Hansa i över 15 år i både svenska och skandinaviska roller, vilket innebär att han har en djup förståelse för vår organisation och vår verksamhet. Det känns också väldigt bra att vi rekryterar internt, det är ett tecken på den stora kompetens som finns inom koncernen, säger Trygg-Hansas vd Mats Dahlquist i en kommentar.

 

Annons

 

Annons