Jennifer Andersson går in som tillförordnad Managing Partners tillsammans med Rikard Henriksson när Fredrik Jonsson (till höger) avgår som vd med omedelbar verkan. Foto: Niam
Fastigheter

Niams vd går på dagen

Niams vd Fredrik Jonsson lämnar sin tjänst med omedelbar verkan.

Uppdaterad 2020-08-27
Publicerad 2020-08-27
Fredrik Jonsson.

Jennifer Andersson och Rikard Henriksson går in som tillförordnande Managing Partners. Processen för att rekrytera en ny permanent vd för Niam kommer att inledas omgående.

Fredrik Jonsson, som även lämnar sina styrelseuppdrag inom bolaget, tillträdde som vd för Niam 2017 och har dessförinnan haft ledande befattningar inom bolaget sedan 2007.

Innan han kom till Niam var han vice vd på Skanska Kommersiell Utveckling Europa.

Jennifer Andersson har varit verksam inom Niam sedan 2007, senast som Head of Investor Relations and Business Development. Rikard Henriksson anställdes 2010, senast i rollen som Head of Asset Management.

– Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och vi utvärderar kontinuerligt olika investeringsstrategier för att ytterligare stärka och bredda vårt erbjudande. Det innebär även att vi söker ett nytt ledarskap som kan leda organisationen igenom nästa fas av utveckling. Fredrik Jonsson har under sina närmare 15 år inom Niam haft en betydande del i bolagets framgång hittills. På mina egna och styrelsens vägnar vill jag tacka Fredrik för hans insats, säger Urban Edenström, vd Stronghold Invest och grundare av Niam i en skriftlig kommentar.

I en karriärintervju med Realtid från förra hösten sa Urban Edenström att Stronghold Invest har fyra nyckeltal som man har arbetat med under 20 år. ”Du ska växa, du ska tjäna pengar, du ska ha nöjda kunder och nöjda medarbetare.”

– Jag brukar raljera över de "stackars" vd:arna vi har och säger att det är världens enklaste jobb att vara vd i våra bolag. Det är bara fyra grejor man behöver leverera. Vid rapportering kommer svar på alla fyra.

Niam är i dag en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.

Niam förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka 3,6 miljarder euro. Sedan starten 1998 och har bolaget start investerat i fastigheter till ett värde överstigande 10,8 miljarder euro.

 

 

Platsannonser