Finans Nyhet

Next House-vd:n polisanmäld för bilstöld

Publicerad

UPPDATERAD Thomas Mårtensson, vd för konkursade Next House AB, misstänks ha stulit en bil i 600.000-kronorsklassen.

Thomas Mårtensson, som begärs i konkurs torsdag den 10 februari, har polisanmälts av Volkswagen Finans.

Det uppger en handläggare på Volkswagen Finans kreditbord.

– Vi polisanmälde den 1 februari, säger hon till Realtid.se.

Annons

Thomas Mårtensson var vd för designhusbolaget Next House AB, som försattes i konkurs i december förra året.

På edgångsammanträdet i bolagskonkursen den 18 januari berättade konkursutredaren Mikael Kubu på Ackordscentralen att bilen inte återlämnats av Mårtensson.

Bilen är en grå Land Rover Range Rover TDV6 HSE med registreringsnummer JPS 131. Fordonsskatten är sedan januari 2011 obetald och bilen har körförbud.

Annons

Thomas Mårtensson tog ut Land Rovern i april 2009 genom ett leasingavtal i Next House AB:s namn. Bilens nypris är 629.000 kronor. Volkswagen Finans vill inte om de krävde någon säkerhet för bilen.

Thomas Mårtensson fick frågan på edgångssammanträdet om han skulle lämna tillbaka bilen.

– Jag får försöka ordna det, svarade han lågmält.

Annons

Enligt Mårtensson finns bilen i Frankrike.

– Jag har koll på den. Jag använde den när jag var nere i Frankrike och jobbade, sa han.

Thomas Mårtenssons privata skatteskuld på 2,2 miljoner, som ligger till grund för morgondagens förhandling då han begärs i konkurs av Skatteverket, var på onsdagsförmiddagen fortfarande obetald.

Realtid.se söker Mårtensson.

På onsdagseftermiddagen ringer Thomas Mårtensson tillbaka. Han hävdar att det inte finns någon grund för polisanmälan, trots att han på edgångssammanträdet den 18 januari sa att han skulle ta bilen till Sverige.

– Någonstans har det skett en miss i kommunikationen, säger han.

Han hävdar att han sedan flera veckor haft bilen uppställd för avhämtning i Frankrike och att han har meddelat det till både konkursförvaltaren och Volkswagen Finans.

Mårtensson hävdar att Volkswagen Finans sagt att de kommer att dra tillbaka sin polisanmälan.

Realtid.se undersöker om någon kan bekräfta det.

Konkursförvaltaren Mikael Kubu på Ackordscentralen skriver i ett mejl på onsdagskvällen:

”Konkursförvaltningen har begärt att Thomas Mårtensson skall tillse att fordonet återförs till Sverige. Mot bakgrund härav har nycklar inte infordrats. Någon adress har inte lämnats men heller inte efterfrågats då det ankom på Thomas Mårtensson att återföra fordonet från Frankrike till Sverige. I måndags meddelade Thomas Mårtensson att han kunde ombesörja att fordonet återfördes via en transportfirma, vilket kommunicerades med leasingbolaget. Vidare har konkursboet meddelat leasingbolaget att konkursboet inte avser inträda i leasingavtalet då restskulden enligt leasingavtalet sannolikt inte täcks av bilens marknadsvärde. Konkursförvaltningen kommer därför inte att vidta några ytterligare åtgärder såvitt avser fordonet utan detta är en fråga som leasingbolaget får lösa tillsammans med Thomas Mårtensson.”

Annons