Annons

Annons

Newsec förvärvar Datea

Newsec etableras inom fastighetsförvaltning på den danska marknaden efter förvärvet av Datea.

Newsec förvärvar samtliga aktier i Datea, dansk förvaltare av kommersiella fastigheter, från Dades. Newsec etablerar sig därmed inom fastighetsförvaltning på den danska marknaden. Enligt pressmeddelandet ger detta ävenm Datea möjlighet att växa och få tillgång till ett större nätverk av kunder.

- Just nu är det rätt tidpunkt för Datea att byta ägare, både ur ett marknads- och affärsstrategiskt perspektiv. Vi erhöll in ett antal bud på samma nivå, men för oss, som också är en av Dateas största kunder, var det viktigt att hitta en ny ägare med ett långsiktigt engagemang för företaget och gedigen branschkännedom. Vi har alltid betonat vikten av att fokusera på medarbetare och kunder och ser samma prioriteringar hos Newsec, säger Boris Nørgaard Kjeldsen, vd Dades.

Tillsammans med Datea får Newsec cirka 1.400 medarbetare och omkring 370 miljarder kronor i underliggande förvaltningsvärden.

Annons

Annons

Björn Lindeborg, chef Newsec Property Asset Management, uppger att det endast varit en tidsfråga innan bolaget skulle gå in på den danska marknaden inom fastighetsförvaltning.

- Att få välkomna Dasteas medarbetare och kunder till vårt team känns särskilt bra eftersom vi har följt dem under många år och sett det framgångsrika arbete de har gjort och fortfarande gör. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dem och att lära av varandra, säger han.

Framöver kommer förvaltningstjänster erbjudas i Danmark under Newsecs varumärke som Newsec Datea och Flemming B. Engelhardt kommer att vara chef för verksamheten.

- Det känns väldigt spännande att bli en del av Newsec. Jag tycker att det här är rätt val för oss just nu och möjliggör ytterligare expansion samtidigt som vi håller oss relevanta både för medarbetare och kunder, säger Flemming B. Engelhardt, chef Datea.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons