FinansNyhet

Neuraths debutroman kan bli tv-serie

Carolina Neurath.Carolina Neurath.
Carolina Neurath.
Publicerad

"Fartblinda" är en thriller om ekonomijournalisten Farkas som kan fälla en storbank i Stockholm. "Spännande miljö, som gjord för stor dramatik och intressanta karaktärer."

David Gustavsson

Prisade ekonomijournalisten Carolina Neuraths debutroman "Fartblinda" kan filmatiseras, skriver Resumé.

Boken släpptes för tre veckor sedan och det är produktionsbolaget FLX som vunnit rättigheterna till den, enligt sajten.

FLX drivs av Pontus Edgren, Felix Herngren, Niclas Carlsson och Bonnier Growth Media och står bland annat bakom "Solsidan" och "Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann" och "Welcome to Sweden".

Annons

– FLX plan är att skapa en modern tv-serie som utspelar sig i Stockholms finansiella värld, en miljö som fascinerar både framför och bakom kulisserna, med sina maktspel, dolda agendor och konflikter mellan nya och mer konservativa perspektiv, säger vd:n Pontus Edgren, i en kommentar till Resumé.

Neurath är glad över den stora uppmärksamhet som boken fått och tror på serien.

– Det är en väldigt spännande miljö, som gjord för stor dramatik och intressanta karaktärer, säger hon till TT.

Annons

I en intervju med Realtid.se i november berättade Carolina Neurath att hon skrev romanen under sin föräldraledighet.

– Eftersom jag hade turen att få ett snällt, friskt barn och en man som tar mycket ansvar så blev det en del tid över till att skriva, sade hon till Realtid.se då.

"Fartblinda" är en thriller och huvudpersonen Beatrice Farkas är, liksom författaren själv, ekonomijournalist. I romanen sitter Farkas på information som kan fälla en storbank i Stockholm.

Annons

Men en av bankens chefer faller från en balkong och dör. Pressen beskriver det som självmord, men Farkas är övertygad om att det inte stämmer.

– Som ekonomijournalist får du höra mycket av olika källor, men rykten hör inte hemma i tidningen eller faktaböcker. Däremot är det som gjort att få utlopp för i en skönlitterär bok.

– Så boken är inspirerad av verkligheten, men alla händelser har absolut inte inträffat. Däremot kommer folk i finansvärlden nog se drag av flera olika personer och händelser i boken.

Neurath är mest känd för sin bok om HQ Bank-kraschen "Den stora bankhärvan, finansparet Hagströmer och Qvibergs uppgång och fall" från 2012.

Hon är även medförfattare till "De svenska riskkapitalisterna" och har vunnit både Stora Journalistpriset och Guldspaden.

Annons