Neles Valmet Alfa Laval
Foto: Neles
M&A

Neles fortsätter rekommendera Alfa Lavals bud

UPPDATERAD. Neles har förgäves efterfrågat av Valmet ett förslag till utbytsförhållande för det av Valmet föreslagna samgående mellan bolagen, säger Rita Uotila, Head of Investor Relations, på Neles till Realtid.

Uppdaterad 2020-10-12
Publicerad 2020-10-12

Som Realtid tidigare skrivit föreslog finska verkstadsbolaget Valmet den 29 september ett samgående med Neles, i det Valmet idag äger 29,5 procent. Neles har sedan erjbudandet offentliggjordes förgäves försökt att erhålla ett klargörande om erbjudandet från Valmet. Utan ytterligare information från Valmet väljer nu Neles att fortsätta rekommendera Alfa Lavals bud från 13 juli, framgår av ett pressmeddelande.

– [Vi har efterfrågat ] ett vägledande förslag till utbytesförhållandet för fusionen, säger Rita Uotila, Head of Investor Relations, på Neles i en skriftlig kommentar till Realtid. Vi kan inte spekulera i eventuella andra situationer, men normalt föreslås ett utbytesförhållande, säger Uotila.

– Styrelsen för Neles har inte erhållit erforderlig information. Den kan inte bekräfta att Valmets förslag kan vara i aktieägarnas bästa intresse jämfört med det pågående budsförfarandet [med Alfa Laval], säger Rita Uotila.

Alfa Lavals bud på Neles erbjuder Neles aktieägare ett kontant vederlag om 11,50 euro för varje utestående aktie i Neles, vilket värderar samtliga aktier i Neles till omkring 1 727 miljoner euro. 

Enligt Valmet har bolaget inte erbjudits möjligheten att diskutera sitt erbjudande mer i detalj, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt och hänvisar till ett uttalande från Valmet. 

Platsannonser