Fastigheter

NCC säljer till Fastpartner för 1,5 miljarder

NCC säljer det första kontorsprojektet, K12, i Järva Krog till Fastpartner för drygt 1,5 miljarder kronor. I fastigheten har NCC sitt nya huvudkontor.

Publicerad 2019-11-25

Tillträde och erläggande av köpeskilling förväntas i första kvartalet 2020 vilket då ger en positiv resultateffekt i affärsområde NCC Property Development. Det framgår av ett pressmeddelande.

På grund av att NCC är den primära hyresgästen i fastigheten kommer cirka 40 procent av resultatet från försäljningen att elimineras i koncernen i enlighet med IFRS 16. Detta kommer sedan att resultatföras löpande under hyresavtalets längd, tio år.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning i affärsområde NCC Property Development. Den baseras på ett fastighetsvärde om 1 540 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.

– Fastpartner förvärvar en fastighet av högsta kvalitet och förstärker därmed sin position som fastighetsaktör i Solna. Vi ser fram emot ett gott samarbete med NCC och övriga hyresgäster samt att få vara en del av områdets fortsatta utveckling, säger Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner, i en skriftlig kommentar.

Järva Krog Kvartersstad består av tre nya kvarter. De tre kontorshusen K11, K12 och K21  omfattar totalt 43 000 kvadratmeter kontor med plats för 1 800 arbetsplatser, service, handel och en förskola. Kvarteret får även 450 bostäder.

Savills var rådgivare till säljaren.

Platsannonser