M&A

Nätverksjätte köper Malmöbolag

Nätverksjätten Cisco köper Malmöbolaget Modcam. Bolagets sensorteknik ska användas i den vidare utvecklingen av smarta kameror.

Uppdaterad 2020-07-31
Publicerad 2020-07-31

Modcams teknik ska användas i den vidare utvecklingen av Cisco Merakis smarta nätverkskameror och kapacitet för bildanalys.

Modcam grundades i slutet av 2013 av Bogdan Tudosoiu, telekomveteranen Tord Wingren, Karl-Anders Johansson och Jan Erik Solem, som också grundat två andra techbolag som sålts till amerikanska jättar: Polar Rose som såldes till Apple 2010 och Mapillary som nyligen såldes till Facebook.

2017 antogs bolaget till den omtalade Silicon Valley-acceleratorn Plug and play. Bolaget har ett tiotal anställda och bas i Malmö.

”Genom att förvärva Modcam investerar Cisco i ett team av mycket begåvade ingenjörer som bidrar med en mängd kompetens inom maskininlärning och molnhanterade kameror", skriver Cisco Meraki bland annat om köpet på sin hemsida, enligt Sydsvenskan.

Bland Modcams investerare hittills märks bland andra den tyska riskkapitaljätten Robert Bosch Venture Capital och Malmöbaserade Spintop Ventures, Bert Nordberg (bland annat styrelseordförande i danska TDC och tidigare vd för Sony Mobile), Peter Karlsson (vd för Northvolt, tidigare inköpschef på Tesla) och Anders Laurin (tidigare Axis).

Hur mycket IT-jätten betalar för Modcam framgår inte.

 

Platsannonser