Fredrik Strömholm
Fredrik Strömholm
Finans

”Något jag grunnat på en tid"

Planerar att ta in externt kapital till nya satsningen.

Uppdaterad 2016-03-11
Publicerad 2016-03-11

Idag meddelas att Fredrik Strömholm lämnar riskkapitalbolaget Altor som han var med och grundade 2003.

I en kommentar till Realtid.se berättar Fredrik Strömholm att hans plan är att starta en investmentverksamhet med inriktning på Healthcare i en bred bemärkelse, med fokus på Sverige och Norden.

– Jag har stora delar av min karriär ägnat mig åt Healtcare-segmentet, på Altor men även under min tid på Nordic Capital, ett segment som är väldigt roligt att arbeta med samtidigt som det är kommersiellt intressant. Jag ser både ett behov och en möjlighet för en aktör som är långsiktig med stark lokal förankring.

Tanken är att ta in externt kapital med möjlighet att göra investeringar av varierande storlek, men inget är ännu formaliserat.

– Jag har några individer i åtanke, men har ytterligare några månader kvar på Altor och vill avsluta det snyggt. Struktur och annat finns främst i mitt huvudud, säger Fredrik Strömholm.

I samband med att Strömholm lämnar utnämner Altor Johan Blomquist till ny partner på bolaget. Han har arbetat med investeringar i Apotek Hjärtat, Ferrosan, Eurocater och Aalborg Industries.

Strömholm är styrelseledamot i Apoteket Hjärtat, Ferrosan, Q-Matic samt Åkers. Hans styrelseuppdrag ska gradvis tas över av andra medarbetare men hur fördelningen ska se ut är inte klart i dagsläget, uppgav kommunikationschefen Tor Krusell till Realtid.se i en tidigare kommentar. Han går dock in som ordförande till Altor Fund IV, meddelar bolaget.

– Det kan variera lite mellan bolag. Fredrik sitter också i bolag som inte är svenska och då kanske vi ska ta någon från det norska teamet men alla detaljer blir klara senare, sade Krusell.

Platsannonser