Musiksajt frikänd från piratanklagelser

Den ryska musiksajten allofmp3.com blev i går frikänd från piratanklagelser.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2007-08-16

Nu hotar USA att blockera Rysslands inträde i den internationella handelsorganisationen WTO. Musiksajten levde i flera år på att sälja billiga mp3-filer. Men den internationella skivbranschen satte nävarna i bordet och sa ifrån, enligt Financial Times.

De menar att musiksajten inte har rätt att sälja musiken som till stor del var kopierat från cd-skivor för att sedan säljas vidare.

Efter en hård press från företagen EMI, NBC och Time Warner, valde de ryska myndigheterna att gripa in.

Denis Kvasov, som äger sajten, greps och häktades.

Företaget menar dock att de inte agerat olagligt eftersom de har betalat royalties till ROMS, den ryska organisationen som tar in royalties som betalning till copyright-ägarna.

Rättegången som slutade i går blev ett nederlag för skivbranschen. Rätten kom fram till att det inte fanns tillräckliga bevis för att Kvasov brutit mot upphovsrätten.

Den internationella skivbranschen menar att ROMS inte har något samarbete med skivbranschen eller upphovrättstagarna. Den enda anledningen att företaget kan sälja så pass billiga mp3-filer är på grund av att de inte betalar royalties.

USA har nu hotat att att blockera Rysslands inträde i den internationella handelsorganisationen WTO, om inte landet skärper reglerna mot piratverksamhet.

Platsannonser

Logga in