M&A

MTG för samtal med nya aktörer om försäljningen av Nova

MTG för nya samtal om försäljningen av Nova-innehavet samtidigt avviserar underhållningskoncernen att man säkrat en kreditfacilitet om 1 miljard kronor med Nordea.

Uppdaterad 2019-01-07
Publicerad 2019-01-07

MTG avviserar under måndagseftermiddagen att det tidigare meddelade avtalet om att sälja MTG:s innehav i Nova Broadcasting Group i Bulgarien till PPF Group sagts upp och att MTG nu för diskussioner med andra intresserade aktörer om försäljningen av sitt innehav i den bulgariska mediegruppen.

Uppsägningen av avtalet med PPF Group följer beslutet från den bulgariska konkurrensmyndigheten (Commission for Protection of Competition) att inte tillåta den föreslagna försäljningen till PPF Group, samt att det förlängda slutdatumet i köp- och säljavtalet har passerats.

MTG meddelar även att man har säkrat en kreditfacilitet om 1 miljard kronor med Nordea för att tillgodose framtida finansiering av MTG efter uppdelningen av MTG i två bolag och börsnoteringen av Nordic Entertainment Group i det första kvartalet 2019.

MTG förväntar sig att processen att dela upp MTG i två bolag – MTG och NENT Group – är genomförd i mars 2019 och Nova kommer att ingå i MTG till dess att en försäljning är genomförd.

Enligt MTG kan den revolverande flervalutakrediten om 1 miljard på tre år nyttjas helt eller delvis efter börsnoteringen av NENT Group.

– Den nya kreditfaciliteten ger oss ökad flexibilitet att fortsätta med investeringar organiskt och genom fusioner och förvärv för att utveckla våra globala digitala underhållningsvertikaler efter börsnoteringen av NENT Group. Försäljningen av Nova är en del av den strategin och vi ser fram emot att engagera oss i diskussioner med nya potentiella köpare om framtiden för den här väletablerade, väl positionerade och välskötta verksamheten, säger Jørgen Madsen Lindemann, VD och koncernchef, MTG.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in