Annons

Annons

MTG delas i två bolag

MTG delas upp i två bolag – Modern Times Group MTG AB och Nordic Entertainment Group. “Detta initiativ kommer att stärka respektive bolag, och dess organisationer, genom att fokusera på deras specifika affärsbehov och affärsmöjligheter", säger Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef, MTG.

Styrelsen för Modern Times Group, MTG AB, har beslutat att dela upp MTG i två bolag – Modern Times Group MTG AB och Nordic Entertainment Group. Detta ska ske genom att dela ut samtliga aktier i Nordic Entertainment Group (bestående av MTG Nordic Entertainment, MTG Studios samt Splay Networks) till MTGs aktieägare och notera aktierna på Nasdaq Stockholm, enligt ett pressmeddelande.

Styrelsen föreslår att utdelningen och noteringen av aktierna sker under andra halvan av 2018. Detta förslag är villkorat av att den tidigare offentliggjorda sammanslagningen av MTG Nordic Entertainment och MTG Studios med TDC Group inte fullföljs.

Uppdelningen skapar två separata bolag "med tydliga investeringsprofiler som kommer att vara väl positionerade för att kapitalisera på konsumenttrender, tillvarata tillväxtmöjligheter och skapa bestående värde för aktieägare, kunder och anställda", skriver MTG i ett pressmeddelande. 

Annons

Annons

Modern Times Group MTG AB – kommer att bestå av MTGs nuvarande verksamheter inom esport (ESL, DreamHack och ESEA), online-spel (InnoGames och Kongregate) och digitalt videoinnehåll (Zoomin.TV, Engage Digital Partners), samt ytterligare minoritetsinnehav (Comosa AG och BITKRAFT). Jørgen Madsen Lindemann fortsätter som MTGs vd och koncernchef och Maria Redin som MTGs cfo. MTG kommer fortsatt att vara noterat på Nasdaq Stockholm .

Nordic Entertainment Group – kommer att bestå av MTGs nuvarande verksamhetssegment Nordic Entertainment och MTG Studios samt Splay Networks. Anders Jensen, för närvarande MTG Executive Vice President och vd för Nordic Entertainment, kommer att utnämnas till vd och koncernchef för Nordic Entertainment Group. MTG meddelar samtidigt att en cfo kommer att utses under processens gång. Nordic Entertainment Group kommer att ha sitt huvudkontor i Stockholm och vara noterat på Nasdaq Stockholm.

- MTG har framgångsrikt transformerats från ett traditionellt nationellt TV-bolag till en global digital underhållningskoncern. MTG tar idag esporten till en global publik, underhåller flera hundra miljoner online-spelare, och skapar videoinnehåll som genererar miljarder av visningar världen över. Samtidigt har MTG utvecklats till ett fullt integrerat bolag inom TV, digital kommunikation och innehållsproduktion i Norden, med unikt innehåll som engagerar dess målgrupper på flera plattformar och över alla skärmar, säger David Chance, MTGs styrelseordförande.

- Den rätta tidpunkten att påbörja en uppdelning av MTG i två separata och noterade bolag är nu, detta för att maximera respektive bolags fokus och potential till förmån för aktieägare, kunder och anställda. Den expertis och bredd som vår ledning har möjliggör en uppdelning av bolaget på detta sätt med Jørgen och Anders som VD för respektive organisation. De fullständiga ledningsgrupperna och styrelseledamöterna i Nordic Entertainment Group kommer att annonseras under processens gång, fortsätter han.

Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef, MTG uppger att detta initiativ kommer att stärka respektive bolag, och dess organisationer, genom att fokusera på deras specifika affärsbehov och affärsmöjligheter.

- Jag ser fram emot att driva fram den globala utvecklingen och expansionen av våra snabbväxande verksamheter inom esport, online-spel och digitalt videoinnehåll, som redan idag erbjuder nästa generations upplevelser till en publik runt om i världen. MTG kommer därmed att vara det enda publikt noterade, renodlade bolaget inom esport, online-spel och digitalt videoinnehåll i västvärlden, säger han.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons