Annons

Annons

Mossack Fonesca stänger i slutet av månaden

Advokatbyrån Mossack Fonesca tvingas att stänga till följd av Panama Papers. Det framkommer av en kommuniké som nu sprids i internationell media.

Det är snart två år sedan som 11,5 miljoner hemliga dokument om olika skatteupplägg läckte från advokatbyrån Mosack Fonesca i Panama. Avslöjandet som gick under namnet Panama Papers gjordes av ett internationellt konsortium av granskande journalister, från Sverige medverkade Sveriges Television.

Nu har den internationella organisationen för undersökande journalister (ICIJ) kommit över en kommuniké, på spanska, i vilken Mossack Fonesca berättar att verksamheten kommer att upphöra i slutet av mars, till följd av irreparabel skada som Panamaläckan orsakade.

I komunikén uppger byrån att den tidigare varit representerad i mer än 40 länder med över 600 anställda, ett antal som nu är nere i 50.

Annons

Annons

I kölvattnet av Panama Papers har staterna ytterligare trappat upp sin jakt på lättrörliga skattebaser. Tisdagens beslut om informationsplikt för skatterådgivare är bara ett exempel.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons