Finans

Moody's måste betala 130 miljoner dollar till pensionsfond

Nått förlikning med Calpers.

Uppdaterad 2016-03-10
Publicerad 2016-03-10

Moody’s ska betala rekordhöga 130 miljoner dollar efter att ha nått en förlikning med USA:s största pensionsfond, Calpers.

Pensionsjätten stämde kreditvärderingsinstitutet för förluster som uppstod i samband med att bostadsmarknaden kollapsade och tidigare AAA-rankade bolånebackade värdepapper medförde stora förluster.

– Detta sätter en punkt för vår stämningsansökan mot Moody’s och ger tillbaka pengar som tillhör våra medlemmar och arbetsgivare, säger Matthew Jacobs, chefsjurist för Calpers.

En liknande överenskommelse nåddes i början av förra året med Standard & Poor’s på 125 miljoner dollar.

Moody's Investors Service öppnade förra veckan sitt första kontor i Stockholm för att fördjupa sitt engagemang på den nordiska kreditmarknaden. Tanken är att kontoret ska fungera som ett nav för kreditvärderingsinstitutets aktiviteter i regionen.

– Med ökade gränsöverskridande emissioner och senaste årens stadiga tillväxt i den nordiska kreditmarknaden är Moody's ratingprodukter ett verktyg både på nationell såväl som internationell kapitalmarknad genom ökad insikt i kreditrisker", säger Marie Elvesol, Head of Relationship Management i Norden.

Bolaget uppger att man har över 150 ratingrelationer i Norden.

Platsannonser

Logga in