Finans Nyhet

”A monkey could do that job”

Publicerad

Goldman Sachs vidtar åtgärder mot anonym skvallerbytta.

Realtid.se

”Girl: Omigod I love your dress so much I wish there was a ’like’ button I could press.”

Signaturen @CondeElevator har den senaste tiden fått stor uppmärksamhet för sina Twitter-inlägg som påstods vara hämtade direkt från samtal i hissarna på medieföretaget Conde Nast.

I förra veckan lade @CondeElevator ned sina aktiviteter men idén har nu spridit sig till andra företag. Goldman Sachs har fått sin egen hisstwittrare i form av @GSElevator.

Annons

Det hela började med att Goldman Sachs-twittraren läste en artikel om hiss-twittraren vid Condé Nast. Då tänkte denna att man under åren hört, antingen direkt eller indirekt, betydligt galnare kommentarer i Goldman Sachs-huset och att det därför vore roligt att kopiera en sådan idé.

I det senaste dagarnas Twitter-flöde kan man bland annat läsa:

[NYC] “You can’t spell genius without a G and a S” (not said in jest) – det vill säga inte sagt som ett skämt.

Annons

Ett annat exempel är:

[London] ”He’s in Fixed Income. A monkey could do that job. Thats why they only get paid like half a stick.”

New York Times lyckades få till en intervju med twittraren.

Annons

Av intervjun framgår bland annat att det är en bankir som har fått lite tid över på grund av marknadens instabilitet och det vanliga augusti-”lullandet”.

Bankiren är också en person som länge har varit cynisk till branschen och människorna bakom den.

Twittraren fick även frågan varför denne startade en sådan twitter? Då framgår det dels att personen vill ha lite roligt vid den lugna period som råder under sommaren, dels att denne på grund av det förakt som finns därute

mot Wall Street-anställda har människor ändå ingen aning om hur illa det egentligen är och hur ytlig branschen är och som personen väljer att uttrycka det: ”och rent krasst, hur föga imponerande 98 procent av de anställda verkligen är.”

Det framgår inte vilken befattning twittraren har annat än att det handlar om en karriärspost. GS-twittraren befinner sig i en roll där man träffar kunderna utåt. Twittraren menar även att det ganska patetiskt att se hur anställda säger att de är investeringsrådgivare när de endast jobbar i ”back/middle office”.

Personens egen syn på sina kollegor är att de är fullständigt besatta av att jobba för Goldman Sachs och att det verkar som att man definierar sig själva via jobbet/bolaget i motsats till vilka människor de är och vad för intressen man har.

Efter en rad inlägg blockerades Twitter-kontor under torsdagen. Då New York Times frågar twittraren om denna tror att Goldman Sachs i hemlighet kontrollerar Twitter blir svaret att det högst vore osannolikt.

Sista frågan handlar om det finns några historier man har hört i hissen om bankens vd, Lloyd Blankfein, men personen anser sig inte vara tillräckligt senior för att ha hört några sådana. Visserligen har denna mött vd:n några gångar, men inte haft så mycket interaktion så att säga.

Intervjun avslutas med:

”Men jag har hans mobilnummer och hemnummer om du vill ha det.”

Annons