FinansNyhet

Möller dementerar insiderläcka

Joacim MöllerJoacim Möller
Publicerad

Vd för Global Gaming, Joacim Möller, bemöter den snabbt spridda oron och de rykten som cirkulerar efter 2018s bokslutskommuniké som publicerades den 28e februari. – Jag tycker att det som har hänt de senaste dagarna har varit en kraftig överreaktion.

Camilla Jonsson

Joacim Möller bemöter också frågeställningar kring stämningsansökan från Konsumentombudsmannen och dementerar rykten om ett eventuellt nedtystande från företagets sida.

–Vi gick ut med ett pressmeddelande om stämningsansökan samma dag (17 december) som den ingavs. Konsumentombudsmannen (KO) gjorde detsamma. Varför vi inte publicerade det som en regulatorisk pressrelease är för att bolaget och våra jurister inte anser att det finns någon ekonomisk risk.

– Konsumentverket vill ha praxis, förklarar Joacim Möller. Det finns en process som kallas ”förbud mot vite” som innebär att efter dom har en praxis fastställts, och efter den kan vite utställas om företaget använder förbjudna budskap. Däremot kan vite ej utställas för det som händer före sagda dom. Med andra ord, föreligger ingen risk mer än eventuella rättegångskostnader.

Annons

Rykten har även spridits om en insiderläcka. Dessa dementerar Joacim Möller.

– Det går rykten om att personer i ledande ställning skulle ha sålt stora poster aktier. Så är inte fallet. Av de som sålt dessa aktier är ingen insider och har därmed ingen insyn i företaget.

Joacim Möller ser inte heller anledning att oroa sig för företagets framtid.

Annons

–Vårt resultat ökade med 100 procent, fortfarande utan lån samt med en kassa på 260 miljoner kronor, säger Möller. Med en utdelning på 3 kronor, visar företagets styrelse att de fortsatt tror på verksamheten. Anledning till utdelningens storlek är att koncernens kassa är för låg för att t ex utföra förvärv endast med denna, varför styrelsen anser att en utdelning i denna storlek är genomförbar.

 

 

Annons

 

 

 

Annons