FinansNyhet

Mitt i krisen – entreprenörer startar flygbolag

Henrik Persson Ekdahl, startar Skåneflyg tillsammans med lokala entreprenörer i Kristianstad.Henrik Persson Ekdahl, startar Skåneflyg tillsammans med lokala entreprenörer i Kristianstad.
Henrik Persson Ekdahl, startar Skåneflyg tillsammans med lokala entreprenörer i Kristianstad.
Publicerad

Mitt i värsta flygkrisen startar techentreprenören Henrik Persson Ekdahl med lokala entreprenörer ett flygbolag på sträckan Stockholm-Kristianstad.

Camilla Jonsson

”Lika osannolikt som att humlan kan flyga är det att vi nu har ett nystartat flygbolag i Kristi nstad: Skåneflyg. Därför känns det naturligt att vårt första flygplan heter Humlan.” Så presenterar entreprenörerna satsningen på hemsidan.

Första resorna är inplanerade till andra kvartalet 2021.

Henrik Persson Ekdahl, grundare och partner i Optimizer Invest gör den här satsning tillsammans med Carl-Henrik Dahlqvist, vd för Kristianstads Golfbana, Sam Giertz, grundare och Partner Resona, Fredrik Rosengren, vd ICA Maxi Kristianstad och Jacob Karlsson, vd och grundare av K-Fastigheter.

Annons

– Vi vill bidra till näring och liv i Skåne genom att underlätta för fler att komma till vår fantastiska del av Sverige och gör det enkelt för oss alla här, privat eller i affärer, att smidigt ta sig till Stockholm. Till att börja med, vi är ju ändå entreprenörer i själ och hjärta, skriver entreprenörerna som motivering.

Kristianstad Österlen Airport, som blir basen, hade under 2019 över 40 000 passagerare, men har sedan i slutet av mars varit stängd för reguljär trafik. 

Annons