Annons

Annons

Minskat resultat i Besqab

Bostadsbyggaren Besqab redovisar ett resultat efter skatt på 138 (252) miljoner kronor för årets första nio månader vilket är en minskning med 45 procent. Resultatet per aktie uppgick till 7,27 (13,48) kronor.   

Besqab redovisar ett resultat efter skatt på 138 (252) miljoner kronor för årets första nio månader. Även antalet sålda bostäder minskade för perioden, 113 (244) och antal produktionsstartade bostäder tappade också fart 147 (357).

Vd Anette Frumerie beskriver en stabilisering av marknaden med ökade försäljning i oktober men uppger i en kommentar att läget fortfarande är avvaktande i Stockholm och Uppsala där kunderna tar lång tid på sig att fatta köpbeslut samtidigt som Besqab ser ett något ökat intresse för att boka bostäder i ett tidigare skede.

”Bostadsmarknaden var avvaktande men stabil under perioden och vi har god marknadskontakt i våra projekt. Vi planerar för fler produktionsstarter så snart myndighetsbesluten är på plats. Med en stark balansräkning och en attraktiv byggrättsportfölj ser vi med tillförsikt på framtiden. Vi står fast vid vår affärsmodell att erbjuda våra kunder ett långsiktigt tryggt bostadsköp.” kommenterar Anette Frumerie, vd för Besqab i en kommentar till rapporten.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons