FinansNyhet

Miljardteckning i Checkin.com

Kristoffer Cassel, vd och medgrundare för Checkin.com Group.Kristoffer Cassel, vd och medgrundare för Checkin.com Group.
"Det är fantastiskt roligt att det finns ett sånt stort intresse för att investera i vårt bolagsbyggande och vi är oerhört tacksamma för förtroendet från både tunga institutionella investerare och allmänheten," säger Kristoffer Cassel, medgrundare och vd för Checkin.com Group i en  presskommentar.
Publicerad

Checkin.coms nyemission övertecknades med 2 000 procent, till ett totalt teckningsvärde om 950 miljoner kronor.

Realtid.se

Erbjudandet omfattade 2 903 226 aktier och teckningskursen var satt till 15,50 kronor per aktie, vilket innebär att bolaget fyller på kassan med cirka 45 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Bolaget har efter nyemissionen tillförts omkring 1 220 nya aktieägare. Första dag för handel på Nasdaq First North Growth Market är planerad till den 20 maj 2021. 

– Det är fantastiskt roligt att det finns ett sånt stort intresse för att investera i vårt bolagsbyggande och vi är oerhört tacksamma för förtroendet från både tunga institutionella investerare och allmänheten. Samtidigt är det lite dubbla känslor för mig då många som ville vara med inte kunde få någon tilldelning den här gången, säger Kristoffer Cassel, medgrundare och vd för Checkin.com Group i en  presskommentar.

Annons

Erbjudandet omfattades av teckningsåtaganden till cirka 60 procent, motsvarande cirka 27,0 miljoner kronor, från TIN Fonder, Knutsson Holdings, Norron Select och Erik Selin genom ES Aktiehandel AB.

Erik Penser Bank AB är finansiell rådgivare och emissionsinstitut i samband med erbjudandet och Bird & Bird Advokat KB är legal rådgivare.

Annons