Annons

Annons

stendorr.jpg

Mikael Nicander (t v) tar över som vd för Stendörren efter Fredrik Brodin.
Mikael Nicander (t v) tar över som vd för Stendörren efter Fredrik Brodin.

Mikael Nicander ny vd för Stendörren

UPPDATERAD Styrelsen i Stendörren Fastigheter AB har utsett Mikael Nicander till ny verkställande direktör efter Fredrik Brodin. 

Stendörren, som nu står i blickfånget på grund av en budprocess med EQT, byter vd, vilket framgår av ett pressmeddelande under tisdagen. Mikael Nicander tillträder sin tjänst redan i dag, den 29 januari 2019.

Mikael Nicander kommer närmast från en position som vice vd för Kvalitena och har tidigare varit styrelseledamot i Stendörren. Han har över 20 års erfarenhet från ledande positioner inom fastighetsbranschen, bland annat som vd för Lantmännen Fastigheter och fastighetschef på Drott och DHL Express. Mikael Nicander har en bygg- och fastighetsingenjörsexamen från Kungliga Tekniska högskolan.

– Stendörren har vuxit snabbt de senaste åren, bland annat med flera förvärv och en notering på huvudlistan. Nu är det en ny fas för Stendörren och jag har har bestämt mig för att gå vidare. Det är en lämplig tidpunkt att lämna över till en ny vd, säger Fredrik Brodin, avgående på Stendörren.

Annons

Annons

Fredrik Brodin har varit vd i Stendörren Fastigheter sedan 2014. Han äger även 2,3 procent av aktierna i bolaget, motsvarande 1,3 procent av rösterna i bolaget.

– Fredrik Brodin har framgångsrikt byggt upp Stendörren, först på Kvalitena och därefter som vd för Stendörren och jag vill tacka Fredrik för hans tid och viktiga bidrag till Stendörrens framgång och önskar honom all lycka framöver, säger Seth Lieberman, Stendörrens styrelseordförande.

Stendörren Fastigheter har sitt ursprung i ett av huvudsakligen två verksamhetsområden inom Kvalitena AB, som grundades vid mitten av 1990-talet. Under 2013 delade Kvalitena upp huvuddelen av sin fastighetsportfölj i Storstockholmsregionen i två delportföljer där portföljen för lager och lätt industri börsnoterades av Kvalitena som Stendörren Fastigheter. Kvalitena är en av ägarna som nu har sålt aktier i Stendörren till EQT-bolaget tillsammans med Förvaltningsbolaget Hummelbosholm, Knut Poussette, Hans Lycketorp och Seth Lieberman.

I dag är EQT, genom det nybildade bolaget Stendörren Real Estate, största ägare i bolaget med 40,5 procent av aktierna och 58 procent av rösterna. Andra största ägaren är fastighetsbolaget Altira, grundat av Carl Mörk och Oscar Christensson, som äger 10, 23 procent av aktierna och 14,6 procent av rösterna.

Acceptperioden för budet på Stendörren har förlängts ytterligare till och med den 8 februari.

 

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons