Juridik

Mifid II skapar affärer för Cinnober

”Mifid II innebär en ny och mer komplex värld för alla aktörer, och vi har haft en betydande tillströmning av framförallt mindre och medelstora aktörer under slutet av året”, säger Cinnobers vd Veronica Augustsson.

Uppdaterad 2018-01-09
Publicerad 2018-01-09

Inför och i samband med det nya regelverket Mifid II, som trädde i kraft den 3 januari, har Cinnober tecknat avtal med ytterligare 168 kunder avseende tjänsten Tradecho. Det totala antalet kunder per årsskiftet uppgick därmed till 548.

- Mifid II innebär en ny och mer komplex värld för alla aktörer, och vi har haft en betydande tillströmning av framförallt mindre och medelstora aktörer under slutet av året. Efter införandet av det nya regelverket har vi sett ett signifikant antal handelsrapporter skickade till Tradecho i många nya Mifid II-tillgångsklasser, säger Cinnobers vd Veronica Augustsson. 

- Det är för tidigt att dra relevanta slutsatser angående marknadsvolymer efter endast ett fåtal dagar och det kommer ta tid innan vi kan se hur marknaden har förändrats. Den 3 januari var en stor milstolpe för oss och vi ser fram emot att se hur Tradecho och marknaden utvecklas under 2018.

Tradecho, som erbjuder värdepappersföretag tjänster för att uppfylla rapporteringskraven inom ramen för det nya europeiska regelverket, tillhandahålls i partnerskap mellan Cinnobers dotterbolag Simplitium och London Stock Exchange Group (LSEG).     

Platsannonser