Microsoft sparkar 15.000

Steve Ballmer har det kämpigt. Nu hotas jobbet för var sjätte anställd.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2009-01-02

I 32 år har Microsoft kunnat undvika att säga upp stor amängder personal. Nu kommer uppgifter om att uppemot 15.000 jobb är i farozonen.

Det är teknikblogg-sajten Fudzilla som rapporterar om att Microsoft-anställda fått berättat för sig att mjukvarujätten "förbereder stora uppsägningar i sina globala operationer". Dessa ska offentliggöras den 15 januari.

Nyheterna har mötts med mängder av spekulationer och kommentarer på internet. Där nämns siffror på 10-17 procent av företagets 91.000 anställda. En avdelning som väntas drabbas extra hårt är MSN.

Detta är inte Microsofts enda huvudbry just nu. På nyårsaftonen drabbades ägare av Microsofts digitala musikmaskin Zune av haverier. En bugg i 30-gigabytesmaskinens interna klocka klarade inte av skottårets övergång till 2009.

Tusentals Zune-användare fick se sin skärm frysa på nyårsaftonen. På onsdagseftermiddagen var antalet klagomål redan uppe i 2.500.

Microsoft såg sig tvungna att gå ut med ett offciellt budskap. Företaget skrev att ärendet skulle lösa sig inom 24 timmar. Microsoft påstod att den internklockan på Zune 30GB skulle ställa om sig automatiskt.

Nästa vecka ska Microsoftbossen Steve Ballmer tala på International Consumer Electronics Show i Las Vegas. Han förväntas presentera en ny version av Windows operativsystem.

Företagets Q2-resultat offentliggörs den 22 januari.

Källor: Fudzilla, Times Online, Pollstar.

Platsannonser

Logga in