Microsoft – flera produkter på gång

Microsoft spås lansera flera produkter under 2007

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2007-01-03

Microsoft har haft fullt upp med att förbereda lanseringen av operativsystemet Windows Vista och en ny version av Office. Det har gjort att jätten lanserat färre produkter än vanligt under 2006. Nu när Windows Vista finns ute i butikerna har företaget tid att arbeta med flera nya produkter.

Den norska nätsajten Digi.no har listat flera tänkbara produkter som de tror att Microsoft kommer att lansera under året. Listan bygger bland annar på information från Microsoft, Microsoftwatch.com och Wikipedia. De flesta projekten är kända men har inte fått något lanseringsdatum ännu.

Longhorn –

Server-versionen av Vista är en av företagets viktigaste lanseringar under året. Microsoft har tidigare lovat att den kommer att lanseras under 2007.

Fiji –

Fiji är Windows Vista efterföljare. Det är möjligt att Fiji egentligen är den första stora rättade versionen eller en utveckling av Vista. Fiji kommer till hösten och innehåller bland annat det nya filsystemet WinFS och kanske Next-Generation Secure Computing Base, Microsofts system för ett säkrare datasystem.

Vienna, tidigare kallad Blackcomb, blir den kommande uppdaterade versionen av Fiji.

Acrylic, Sparkle och Quartz –

Acrylic, Sparkle och Quartz heter i dag Expression Graphic Designer, Expression Interactive Designer och Expression Web Designer och är olika desginverktyg som troligtvis kommer att lanseras före påsk. Tanken är att de ska konkurrera med Photoshop och Dreamweaver.

Centro/Cougar –

Det nya serverpaketet för mellanstora företag med 50-249 PCer kommer troligtvis först 2008. Centro-projektet blev känt i fjol och har även blivit känt som Windows Midmarket Server. Centro baseras på bland annat Windows Longhorn/Vista-server, Exchange Server 2007, System Center Essentials, SQL Server 2005 och ISA Server. Versionen för mindre företag kallas Cougar.

Creekside –

Creekside är den nedskalade versionen av Vista som ska användas i utvecklingsländer. Microsoft säljer i dag en första version av Windows XP till fem länder.

Carmine –

Carmine är ett program som ska hjälpa till att administrera virtuella maskiner på System Center, det vill säga riktigt stora Windows serverinstallationer. Enligt sajten Microsoftwatch.com kommer den någon gång under 2007.

G2 –

Windows Live Messenger Mobile för Windows-baserade mobiltelefoner finns i en beta version och ska serva Live-tjänsterna på mobiltelefonen.

Titan –

Den kommande versionen av Microsofts crm-paket, Dynamics CRM 4.0 kommer troligtvis under andra kvartalet i år.

Yamazaki –

Nästa version av mini Windows CE 6.0 till mobiltelefonen kallas Yamazaki. CE 6.0 har redan lanserats men till sommaren kommer det vara möjligt att använda Crossbow eller Photon, en version av Yamazaki.

Quattro –

Quattro är troligtvis en server för hemmanätverk

Rosario/Orcas –

De två nya versionerna av Visual Studio Team System kallas Rosario och Orcas. Orcas ska komma under 2007 men det är möjligt att den försenas till 2008.

Monaco och Max –

Microsoft vill ha ett Windows-program som liknar Apples Garagebandpaket. Med Monaco kommer företaget låta användare göra musik och Max gör att användare ska kunna dela sina bilder med varandra över nätet.

Cider –

Det som tidigare hette Avalon kommer istället heta Cider.

Magnesium –

Magnesium blir nästa version av Office för Mac.

Polaris/Aurora –

Så kallas Windows Media Player 11 för Windows XP och Vista.

Singularity –

Singularis är ett exprimentelt operativsystem baserat på Microsoft.

Ohana–

Kommer troligtvis vara nästa version av Windows Live Family Safety Center service.

Platsannonser

Logga in