Mia Edwall Insulander blir nästa generalsekreterare för Advokatsamfundet.
Juridik

Mia Edwall Insulander tar över efter Ramberg

Mia Edwall Insulander, advokat med inriktning mot familjerätt och känd från TV, kommer att ta över som generalsekreterare för Advokatsamfundet när Anne Ramberg går i pension till sommaren.

Uppdaterad 2018-12-08
Publicerad 2018-12-08

Advokatsamfundets styrelse beslutade på fredagen att utse advokaten Mia Edwall Insulander till ny generalsekreterare för Advokatsamfundet.

Mia Edwall Insulander efterträder Anne Ramberg när hon sommaren 2019 går i pension efter 19 år som generalsekreterare.

– Att vara generalsekreterare i Advokatsamfundet är ett av de viktigaste uppdragen i det svenska rättssamhället. Vi i styrelsen är mycket glada över att Mia är beredd att ta sig an uppgiften. Med lång erfarenhet av praktiskt juridiskt arbete, engagemang i samfundsfrågor och stor mediavana har hon mycket goda förutsättningar för jobbet, säger styrelsens ordförande Christer Danielsson.

Mia Edwall Insulander är 45 år och delägare i den humanjuridiska advokatbyrån Insulander Lindh i Stockholm.

Hennes huvudsakliga verksamhetsområde är familjerätt och hon medverkar regelbundet som expert på familjerätt i TV4:s Nyhetsmorgon.

Hon är även ledamot av Advokatsamfundets huvudstyrelse sedan 2017.

– Jag ser mycket fram emot möjligheten att på heltid få arbeta med de viktiga frågor advokatsamfundet hanterar. Det gäller både uppgiften att tillvarata advokaternas yrkesintressen och att försvara rättsstatliga värden. Närmare kommentarer om uppdraget får anstå till dess att jag tillträder, säger Mia Edwall Insulander.

 

Platsannonser

Logga in