Finans

Mellby Gård ökar ägandet i Academedia

Mellby Gård ökar ägandet till drygt 20 procent av totala antalet aktier i bolaget.

Uppdaterad 2017-02-13
Publicerad 2017-02-13

I samband med noteringen av Academedia den 15 juni 2016 förvärvade Mellby Gård 9,99 procent av kapital och röster i bolaget och blev således näst största ägare efter det EQT-kontrollerade bolaget Marvin Holding. Nu meddelar Mellby Gård  att bolaget förvärvar ytterligare aktier och äger därmed 20,01 procent av Academedias totala antal aktier.

– Efter att ha jobbat nära AcadeMedia under drygt åtta månader har jag blivit mer och mer imponerad av bolaget. Alla verksamheter förenas i en gemensam övertygelse om att kvalitet lönar sig i längden och en genuin vilja att bidra till en god samhällsutveckling, säger Johan Andersson, vd för Mellby Gård.

Redan i samband med noteringen offentliggjordes också Mellby Gårds möjlighet att vid ett senare tillfälle förvärva ytterligare aktier i bolaget utav EQT till ett pris per aktie motsvarande 5 procent över noteringskursen, vilket Mellby Gård nu gör.

Harry Klagsbrun är partner på EQT Partners och styrelseledamot i Academedia.

– Mellby Gård har en långsiktig och entreprenörsstyrd kultur. Vi och Mellby Gård  delar viljan att stödja AcadeMedias vision att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och innovation i sina olika skol- och utbildningsverksamheter, säger han.

Mellby Gård meddelar att denna ökning kommer att flaggas till Finansinspektionen senare i veckan, i enlighet med gällande regelverk.

Mellby Gård skriver i pressmeddelandet att engagemanget i Academedia handlar om att aktivt stödja bolagets ambition att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande.

– Vi vill vara med och bygga kunskapsnationen Sverige starkare, avslutar Johan Andersson.

Marcus Strömberg är vd för Academedia:

– Familjeföretaget Mellby Gård har sedan de gick in som ägare i våras, visat stort engagemang och mycket drivkraft. Det är naturligtvis väldigt roligt att de nu väljer att ta ett ännu större ansvar för att utveckla AcadeMedia och därmed bidra till ett bättre utbildningssverige.  De känns också mycket bra med en ägare som uppfyller alla de krav på långsiktighet som i princip alla politiker efterfrågar, säger han.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in