M&A

McKinsey:s första förvärv i Skandinavien

Managementkonsultbolaget förvärvar design- och innovationsbyrån Veryday. Veryday är McKinsey:s första förvärv i Skandinavien och den andra design- och innovationsbyrå som McKinsey förvärvat under de senaste två åren.

Realtid.se
Uppdaterad 2016-11-11
Publicerad 2016-11-11

McKinsey & Company har förvärvat Veryday, en flerfaldigt belönad svensk design- och innovationsbyrå med kontor i Stockholm och New York. McKinsey har under en tid utökat sitt erbjudande inom design, digitalisering och avancerad dataanalys.

– I dagens digitala och sammankopplade samhälle ställs företag och organisationer inför nya utmaningar. Innovativa produkter, tjänster och kundupplevelser blir allt viktigare och design är därmed affärskritiskt för många organisationer. Vi ser fram emot att tillsammans med Veryday och våra klienter utveckla ledande produkt- och tjänsteerbjudanden, säger Peter Andén, Partner på McKinsey, i ett pressmeddelande.

Veryday har nära 100 anställda och mer  än 45 års erfarenhet och expertis inom design och innovationbehåller tvärs över flera faktorer. Byrån behåller sitt varumärke och blir ett fristående dotterbolag till McKinsey, med ledningen intakt. Veryday och McKinsey kommer ta sig an uppdrag såväl individuellt som tillsammans, beroende på vad klienten efterfrågar. Verydays medarbetare får även unik tillgång till expertis och utvecklingsmöjligheter inom McKinsey Designs globala nätverk.

McKinsey förvärvade USA-baserade designbyrån LUNAR med 50 medarbetare i maj förra året. LUNAR, och nu även Veryday, är en del av McKinsey Design, som bildades för att samla den globala expertisen inom design med syfte att kunna leverera innovativa helhetslösningar till våra klienter.

McKinsey Design består idag av nästan 300 konsulter som bland annat är verksamma i Silicon Valley, Chicago, Berlin, Hong Kong, Singapore, London, New York och nu även Stockholm. McKinsey Design kommer även komplettera och arbeta tillsammans med Digital McKinsey och McKinsey Analytics.

 

Platsannonser