Kevin Sneader. Foto: Press
Nytt jobb

McKinsey har utsett ny global vd

Vi har en bit kvar när det gäller mångfald inom genus, etnicitet och sexuell läggning. Det säger Kevin Sneader, McKinsey's nya globala vd.

Uppdaterad 2018-02-27
Publicerad 2018-02-27

I går blev det klart, skotten Kevin Sneader, som arbetat i den mytomspunna konsultfirman sedan 1989 blir McKinsey’s nya globala managing partner. Han kommer att tillträda sin post i juli, och efterträder därmed Dominic Barton som har lett byrån i tre mandatperioder, det vill säga nio år. Under den tiden har McKinsey’s resultat fördubblats, från omkring 5 miljarder US-dollar 2007 till omkring 10 miljarder US-dollar 2017, skriver Financial Times (FT).

– Mer en hälften av vad McKinsey gör i dag fanns inte ens för fem år sedan. Men, även om vår firma har växt och förnyats, så förblir vi trogna McKinsey’s kärnvärden – ett av dessa är partnerskap. Jag är ödmjuk över att ha förtjänat mina partners och kollegors förtroende och ser fram emot att arbeta med dem för att fördjupa vårt bidrag till alla våra kunder, säger Kevin Snedaer i ett pressmeddelande.

Processen med att utse ny global vd för McKinsey är både lång och hemlighetsfull, skriver FT. Med Kevin Sneader väljs ännu en vit medelålders man klagar en anonym före detta partner till tidningen.

När Kevin Sneader började på McKinsey 1989, var han dock något så ovanligt som den första student som rekryterats från Glasgow University och han kom att gå under namnet “the Scottish business analyst”, berättar han i en intervju publicerad på McKinseys hemsida i samband med offentliggörandet i går.

– Världen blir allt mer komplicerad, inte mindre komplicerad, och utmaningarna som våra kunder möter blir bara svårare, inte enklare. Värdet av personer som kan hjälpa till med att knäcka världens svåraste problem och skapa verklig nytta åt kunder är ännu viktigare i dag än det var tidigare, säger Kevin Sneader i intervjun.

Sneader framhåller även att det är väl sammansatta team, inte enskilda individer, som gör skillnad. Han menar att McKinsey står för en mångfald av idéer, men har en bra bit kvar att gå när det gäller mångfald inom gender, etnicitet och sexuell läggning.

Kevin Sneader är 51 år, gift med två barn och för närvarande baserad i Hong Kong. Han börjar varje morgon med ett träningspass på gymmet. Även på fritiden är han en stor sportfantast, men då handlar det om att titta – på rugby och amerikansk fotboll.

 

Platsannonser