EU

Mays motståndare vill ha ny misstroendeomröstning

Theresa Mays motståndare vill ändra partireglerna för att möjliggöra en ny misstroendeomröstning gällande hennes ledarskap.

Publicerad 2019-04-23

Det rapporterar Business Insider.

Konservativa parlamentsmedlemmar under har tisdagen träffats för att diskutera hur de ska kunna att tvinga Theresa May att avgå som premiärminister "inom några dagar.”

Ledningen i 1922-kommittén, som representerar alla konservativa parlamentsledamöter, kommer att mötas för att bestämma om man ska ändra partiledningsregler för att tillåta  ännu misstroendeomröstning före sommaruppehållet.

Enligt gällande regler är Theresa May säker från en sådan utmaning fram till december efter att ha överlevt en tidigare omröstning sent i fjol.

Men Nigel Evans, utskottets gemensamma verkställande sekreterare, sa till brittisk radio på tisdagen att Majs "katastrofala hantering av Brexit-förhandlingar" innebar att hon nu måste gå.

–Min rekommendation kommer att vara att vi borde säga till premiärministern att hon nu ska gå så fort som möjligt ... och jag talar om några dagar nu, sa Nigel Evans.

Han berättade senare för BBC:
– För att vara ärlig skulle jag vara glad om hon idag meddelade sin avgång.

– Vi kunde då få ett ordnat val att välja en ny ledare för det konservativa partiet.

En plan som enligt uppgift ska ses av utskottet är att halvera tiden tills Theresa Maj kan möta en ny misstroendeomröstning, vilket innebär att en ny kulle kunna hållas den 12 juni.

Under de senaste dagarna har mer än 70 lokala konservativa föreningar undertecknat en ansökan som kräver en nationell konvention för att diskutera premiärministerns avgång.

Konservativa brexiteers vill ha en ny ledare på plats inom några veckor för att de ska kunna utmana EU att antingen skriva om brexit-avtalet om återkallande eller tillåta ett brittiskt utträde i oktober.

 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in