Annons

Annons

Bo_Agren.jpg

Bo Ågren blir ny vd och koncernchef på rådgivarjätten Max Matthiessen.

Max Matthiessen hämtar ny vd från Skandia

Bo Ågren tar över som vd och koncernchef på försäkringsförmedlaren Max Matthiessen. Han kommer närmast från rollen som försäljningschef för Skandia i Sverige.

Styrelsen i Max Matthiessen har utsett Bo Ågren till ny vd och koncernchef. Han tillträder rollen 1 september 2018 och efterträder Torbjörn Lidenklint som idag är tillförordnad vd.

Bo Ågren har under de senaste fyra åren varit försäljningschef för Skandia i Sverige och en del av Skandias koncernledning. Han har dessförinnan haft en mängd ledande befattningar inom Skandia med ett brett ansvar för samtliga försäljningskanaler.

– Styrelsen är mycket glada att kunna presentera Bo Ågren som ny vd och koncernchef. Bo har en lång och gedigen erfarenhet inom branschen med dokumenterat goda affärsresultat och ledarskapskvaliteter. Vi är övertygade om att han är rätt person att leda Max Matthiessen in i framtiden, säger Bertil Hult, styrelseordförande för Max Matthiessen-koncernen.

Annons

Annons

– Max Matthiessen är en nyckelaktör på marknaden som ligger i framkant inom sparande och pensioner. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på detta fina arbete tillsammans med kollegorna på Max Matthiessen och Willis Towers Watson, säger Bo Ågren.

Som Realtid.se tidigare rapporterat har föregående vd och koncernchef, Christoffer Folkebo, lämnat bolaget tidigare i år efter tolv år på posten för en ny roll som vd på Altor-ägda Caram (Carnegie Affiliated Managers).

Torbjörn Lidenklint återgår vid tillträdet till sin roll som senior teamledare och styrelseledamot inom Max Matthiessen-koncernen.

Svenska rådgivarjätten och försäkringsförmedlaren Max Matthiessen är en del av Willis Towers Watson.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons