Fastigheter

Mats Mared hyllar Höjvall – trots kritiken

Beskrivs som "bästa symbolen för att det är full fart framåt som gäller". Detta trots att Fjärde AP-fondens styrelse redan i går meddelade att man inte längre stöder Höjvall.

Uppdaterad 2016-03-02
Publicerad 2016-03-02

Rikshems ordförande Mats Mared hyllar i ett brev till bolagets affärskontakter vd:n Jan-Erik Höjvall. Det avslöjar Dagens Industri.
 
Detta trots den allvarliga kritiken som riktades mot Jan-Erik Höjvall i KPMG:s granskningsrapport som Realtid.se tidigare rapporterat om.

”Jan-Erik själv är också den bästa symbolen för att det är full fart framåt som gäller. Redan vid lunch på tisdagen satte han sig på ett plan till Umeå där han ska delta på Umeå Business Arena", skriver Mared i brevet, enligt Di.

Och Mats Mared beskriver ledningens överträdelser enbart som "problem".

”Under tiden ligger åtminstone mitt fokus på annat håll: att så snabbt det bara är möjligt att skapa system och regelverk som gör att de problem som granskaren dokumenterat inte kan upprepas", skriver Mared enligt Di.

Det står nu också klart att Fjärde AP-fondens styrelse redan i går – efter att Mats Andersson avgått som vd för fonden – informerade Rikshems ordförande att man inte längre vill se Höjvall som vd, rapporterar tidningen.

”Hej, Som ni vet efter gårdagens personalinformation har jag informerats om att styrelsen i Fjärde AP-fonden delar åsikten som framförts av bolagets andra ägare AMF att vd Jan-Erik Höjvall inte är rätt person att leda Rikshem in i framtiden", skriver Mared i ett brev som skickades ut till Rikshems personal i morse, enligt Di.

Platsannonser