Bank

Massiva nedskärningar på Deutsche Bank startar nu

De första avskedsbeskeden har kommit till Deutsche Banks anställda. En stor omstruktureringsplan klubbades igenom av storbankens styrelse på söndagen och på måndagen fick flera anställda lämna banken.

Uppdaterad 2019-07-08
Publicerad 2019-07-08

Under söndagen klubbades en stor omstruktureringsplan igenom av Deutsche Banks styrelse som innebär en hel del nedskärningar. Nedskärningarna inleddes i den asiatiska verksamheten på måndagen enligt nyhetsbyrån Reuters.

Bankanställda, som förlorat sina arbeten, sågs lämna kontoren i Sydney och Hongkong på måndagen. De bar stora kuvert med bankens logga. Flera av dem stannade till och tog selfies brevid Deutsche Bank-skylten utanför kontoret och kramade sedan om varandra innan de åkte iväg i taxibilar, skriver Reuters.

En person med kunskap om bankens Australien-verksamhet säger att dess fyra aktiemarknadsteam (ECM)  samt mäklarna berörs av nedskärningarna samt att M&A-teamen inte påverkas. 10-15 procent av investmentteamet för Asien-Stillahavsområdet som innan nedskärningarna består av 300 anställda kommer att förlora sina anställningar. Nästan hela aktiemarknadsavdelningen i samma region berörs av nedskärningarna, enligt en senior banker med direkt kunskap om planerna. 

Enligt planerna ska totalt 18.000 jobb försvinna globalt i ett omstruktureringsprogram som enligt Deutsche Bank ska ge besparingar på 7,4 miljarder euro vilket motsvarar 78,4 miljarder kronor. 

”Vi kommer att skapa en bank som är mer lönsam, smalare, mer innovativ och mer motståndskraftig”, skrev vd Christian Sewing i ett brev till de anställda på söndagen enligt Reuters.

Merparten av nedskärningarna väntas drabba de amerikanska och europeiska verksamheterna, enligt Reuters. Deutsche Bank gick dock inte ut med några detaljer kring den regionala fördelningen av besparingarna på söndagen.

Platsannonser