Annons

Annons

Martin Sorrell lämnar kommunikationsjätten WPP efter 33 år

Sent på lördagen meddelade PR-margnaten Martin Sorrell att han lämnar WPP. Detta för att föregripa utredningen mot hans person.

Nyheten har fyllt brittisk press sedan beskedet på lördagskvällen. Martin Sorrell är den vd som suttit längst av alla inom de största börsbolagen, FTSE 100. Framför allt har han byggt världens största PR- och kommunikationskoncern.

Han började från i princip ingenting och har byggt upp sitt imperium under 33 år. Förutom att ha skapat 200.00 arbetstillfällen i 112 länder har han berikat sig själv och hans skyhöga ersättningar har varit föremål för kritik, och aktieägaruppror.

Den “oersättlige” Martin Sorrell, 73 år, ersätts nu av en interimslösning där ordförande Roberto Quarta tar på sig en verkställande roll tills nästa vd är utsedd. Quarta kommer att biträdas av Mark Read och Andrew Scott, som har nyckelpositioner i företaget.

Annons

Annons

Martin Sorrell, som även blivit adlad och alltså är Sir Martin Sorrell, lämnar till följd av en utredning av anklagelser både mot hans person och om misshushållning med bolagets tillgångar. En läcka gjorde utredningen känd för allmänheten vikket satte igång spekulationer.

Martin Sorrell har förnekat alla anklagelser, men valde att gå efterson anklagelserna orsakade för mycket skada för företaget, som redan är satt under stark press. Nästa vd har stora utmaningar framför sig då WPP upplever sin svåraste tid sedan finanskrisen.

WPP

WPP är världens största koncern inom kommunikationstjänster. Genom ett tiotal dotterbolag sysselsätter koncernen över 200.000 anställda fördelat på över 3.000 kontor i 112 länder.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons