Annons

Annons

Markets-chefen blir CFO på Nordea

Christopher Rees, chef för Nordea Markets, tillträder den 1 mars som finanschef på Nordea.

Nordea har slutfört processen att finna en ny finanschef efter att Heikki Ilkka meddelade, den 15 november 2017, att han lämnar Nordea. Christopher Rees, 46 år, som i dag är vice chef för Wholesale Banking och chef för Nordea Markets tillträder den 1 mars 2018 som Group Chief Financial Officer, CFO, chef för Group Finance & Treasury och medlem i Group Executive Management, GEM.

Christopher Rees började i Nordea 2015 som COO för Wholesale Banking, och har senast haft befattningar som vice chef för Wholesale Banking och chef för Nordea Markets.

Christopher har varit verksam i finanssektorn sedan 1996. Innan han började i Nordea hade han seniora befattningar inom investment banking, kapitalmarknader och risk hos Barclays, Morgan Stanley och Merrill Lynch.  

– I Christopher har vi hittat den idealiske CFO:n. Han har stor erfarenhet av sektorn, en erfarenhet som också gett honom ett utpräglat globalt perspektiv. Han har även en stark meritlista när det gäller att leda högpresterande team. Den senaste transformationen som genomfördes i Markets vittnar om Chris’ förmåga att rusta för framtiden. En förmåga som kommer väl till pass när det gäller att fullfölja transformationen av Group Finance & Business Control. Det gläder mig att se att vi kan skapa grogrund för talanger internt, och jag ser fram emot att välkomna Christopher till GEM, säger Casper von Koskull, vd för Nordea.    

Nordea uppger att övergången och överlämningen börjar direkt även om Christopher Rees axlar sin nya roll först den 1 mars 2018.  

– Jag ser fram emot den här utmaningen och mot att fortsätta den spännande resan att forma Nordeas framtid, i den här nya rollen, säger Christopher Rees, blivande CFO i Nordea. 

Annons

Annons

Arbetet med att hitta en efterträdare i Markets har inletts. Till dess basar Martin A. Persson, chef för Wholesale Banking, som ställföreträdande chef för Markets, med Christian Fink Karas, COO för Markets, som ställföreträdande vice chef för Markets. 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons