FinansNyhet

Maqs öppnar kontor i Sundsvall 

Publicerad

“Jag tror att man får en bättre känsla för kundernas verklighet och affärer om man själv är etablerad här”, säger Magdalena Persson, advokat och delägare på byrån.

Miriam Istner-Byman

Advokatbyrån Maqs har öppnat ett nytt kontor i Sundsvall, centralt på Storgatan. 

– Vi har kunder här sedan tidigare och ser en ökad efterfrågan på våra tjänster. Vi ser ett stort värde i att vara nära våra kunder och därför väljer vi att nu öppna ett kontor här. Kontoret bemannas permanent av mig som också koordinerar uppdragen i norr . Till min hjälp har jag en grupp jurister som sitter på andra kontor och som har ett särskilt fokus på våra kunder häruppe., säger 

Magdalena Persson, är advokat och delägare på byrån och svarar på Realtids frågor.

Annons

Blir det bättre affärer om man befinner sig på hemmaplan?

– Jag tror att man får en bättre känsla för kundernas verklighet och affärer om man själv är etablerad här. 

Näringslivet i Sundsvall präglas av stora fastighetsbolag och industribolag såsom skog och pappersmassa. Men under de senaste åren har man även sett en stark tillväxt av myndigheter, banker och it-bolag.

Annons

– Sundsvall har blivit ett spännande kluster, säger Magdalena Persson.

Är det stor konkurrens i Sundsvall?

– Det finns många duktiga advokater här, men vi upplever inte att vi konkurrerar med dem, eftersom vi är en större fullservicebyrå som kan ta oss an komplexa ärenden som kräver specialisering och kanske även en internationell inriktning. Om vi konkurrerar med någon så är det snarare genom att fånga upp den juridik som kunderna annars skulle fått vända sig till Stockholm med.

Annons
Annons