Annons

Annons

Mangold jagar röster för sittande styrelse

Mangold fondkommission, som varit rådgivare till Oasmia i den riktade nyemission som offentliggjordes på måndagen, har i veckan ringt runt till aktieägare i Oasmia för att övertala dem att rösta för den sittande styrelsen på den extra bolagsstämman.

Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

– Syftet är att uppmärksamma aktieägarna på att det är bolagsstämma och att om man inte ska gå så kan man lämna fullmakt för att rösta", säger Per-Anders Tammerlöf som är vd på Mangold och han bekräftar att det är på uppdrag av den sittande styrelsen och Alseco som fondkommissionsfirman ringer runt till aktieägarna. Han säger även att det är Alseco som betalar för telefonkampanjen.

Alseco är i dagsläget den näst störste enskilde ägaren med knappt 10 procent av rösterna i bolaget, och ägs av bland annat den sittande styrelseordföranden och grundaren Julian Aleksov och styrelseledamoten och medgrundaren Bo Cederstrand.

Annons

Annons

På måndagen offentliggjorde Oasmias styrelse en riktad nyemission av nästan 23 miljoner aktier, motsvarande 10,2 procent av aktiekapitalet, "till en begränsad grupp vidtalade investerare". En manöver som förändrar sammansättningen av rösterna i bolaget inför den extra stämma som begärts av den nu störste ägaren Per Arwidsson.

Med knappt två veckor kvar tar nu alltså grundarna till ett nytt grepp för att samla stöd för den sittande styrelsen på stämman som äger rum den 19 mars.

– Det vore ju konstigt om vi hade varit rådgivare och tagit in en stor peng och så helt plötsligt kommer det in några nya killar som vill göra något helt annat. Självklart är det så att vi tycker att den här befintliga verksamheten är bra och att bolaget är på rätt väg", säger Tammerlöf till Direkt.

En ägarstrid pågår sedan en tid tillbaka i Oasmia där den nya storägaren Per Arwidsson, med drygt 18 procent av aktierna i början av februari, vill byta ut styrelsen och stora delar av ledningen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons