Annons

Annons

Per-Anders_Tammerlov.jpg

Per-Anders Tammerlöv, vd för Mangold Fondkommission.

Mangold får nya tillstånd från FI

Mangolds fondkommission har fått tillstånd att utföra valutatjänster och utarbeta och sprida investerings- och finansanalyser.

Mangold meddelar i dag att Mangold Fondkommission tagit emot beslut från Finansinspektionen om tillstånd att utföra valutatjänster samt tillstånd att utarbeta och sprida investerings- och finansanalyser.

Realtid.se söker vd Per-Anders Tammerlöv för en kommentar.

I november 2017 berättade Per-Anders Tammerlöv att Mangold fortfarande väntar på besked från FI om bankoktrojen. I dag har Mangold rätt att ge kredit för värdepapperslån, alltså finansiering av att köpa nya värdepapper. Med en bankoktroj får Mangold ge krediter för exempelvis fastighetsköp.

Annons

Annons

- Vi siktar primärt på krediter till små- och medelstora bolag vid exempelvis kapitalanskaffning och förvärv och andra rörelsekrediter som är kortare. Vi siktar inte på bolån. Storbankerna satsar allt mer på bolån, vilket gör det svårare för små- och medelstora bolag att få krediter i banker i dag. Där ser vi ett stort utrymme för oss. Samtidigt är vi ganska restriktiva med krediter och har i dag en portfölj på knappt 100 miljoner kronor. Jag tror att vår verksamhet inte kommer att ändras så jättemycket i och med detta, sade Per-Anders Tammerlöv till Realtid.se i november.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons