Nytt jobb

Malin Samuelsson slutar som CFO på Lindab

Ventilationsbolaget Lindab söker en efterträdare till Malin Samuelsson, som lämnar rollen som CFO.

Publicerad 2020-10-26

Lindabs CFO Malin Samuelsson lämnar rollen som CFO på Lindab och ersätts från och med idag av Madeleine Hjelmberg, Group Financial Controller för Lindab sedan 2017, som kliver in som tillförordnad CFO. Rekryteringsprocessen inleds omedelbart, skriver Lindab i ett pressmeddelande. 

Enligt Lindab krävs ny kompetens och internationell erfarenhet för att bolaget ska kunna genomföra nästa fas i sin strategiska förvandling. 

– Under de senaste åren har Lindab genomfört en betydande omvandling av bolaget. Både resultat och kassaflöde har ökat väsentligt. Lindab går nu in i nästa fas där omvandlingstakten kommer att öka. Lindab har ett pågående strategiskt investeringsprogram som stärker bolaget långsiktigt. Samtidigt finns en aktiv förvärvsagenda, med fokus på ventilationsbolag i Europa. Lindabs strategi och affärsplan ställer nya och högre krav på hela organisationen och dess ledare. Ny kompetens och internationell erfarenhet behöver tillföras. Som en konsekvens av detta kommer Lindab att inleda rekryteringen av en ny CFO som kan spela en tongivande roll framåt, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Platsannonser