Robert Karlsson går från Finansinspektion till Magnusson.
Juridik

Magnusson värvar från Finansinspektionen

Robert Karlsson blir Head of Banking & Finance Regulatory på advokatbyrån Magnusson. Han har tidigare varit avdelningschef på Finansinspektionen och compliancechef på Danske Bank.

Uppdaterad 2018-11-15
Publicerad 2018-11-15

Robert Karlsson ansluter till Magnusson som Head of Banking & Finance Regulatory i december, meddelar advokatbyrån i ett pressmeddelande. 

I sin nya tjänst kommer han att leda och utveckla affärsområdet Banking & Finance Regulatory samt bistå byrån och dess klienter med strategisk rådgivning på det finansmarknadsrättsliga området.

Reglerna på finansmarknaden och kraven på företagen blir alltmer omfattande och komplexa.

– Det ställer krav på en förståelse både för företagens utmaningar och för de problem som regelverken syftar till att åtgärda. Jag ser fram emot att bidra med min inblick och erfarenhet till Magnussons erbjudande inom detta område, säger Robert Karlsson.

På Finansinspektionen har han som biträdande områdeschef arbetat med konsument- och investerarskyddsfrågor på policynivå. 

Dessförinnan var Robert Karlsson myndighetens rättsavdelningschef med ansvar för bland annat värdepappersinstitut, försäkringsdistributörer och aktiemarknadsrättsliga frågor. 

Tidigare har Robert Karlsson varit chef för en av Danske Banks complianceavdelningar samt arbetat med bank- och finansjuridik på internationell advokatbyrå. 

Ewa Ihrman, vd på Magnusson, är mycket glad över rekryteringen.

– Vi är övertygade om att Roberts gedigna kunskap kommer tillföra ytterligare dimensioner till Magnusson. Tillsammans kan vi möta marknadens efterfrågan på rådgivning inom det finansmarknadsrättsliga området samtidigt som vi stärker Magnussons position alltmer. 

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av näringslivets hjärta; profilerna, pengarna och politiken.

Logga in