Annons

Annons

Magnolia Bostad tecknar avtal värt 2 miljarder

Magnolia Bostad och Consto har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal till ett kontraktsvärde om cirka 2 miljarder kronor. Avtalet omfattar tio kommande projekt och cirka 2.000 bostäder som den norskägda byggentreprenören ska producera åt Magnolia Bostad.

Samtliga byggnader ska uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Silver.

– Vi har flera framgångsrika projekt med Consto AB som totalentreprenör och ser där deras förmåga att leverera bostäder med hög kvalité. Samarbetsavtalet innebär att vi säkrar produktionskapacitet till fastställda priser på en väsentlig del av vår projektportfölj, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad i ett pressmeddelande.

Consto etablerades hösten 2016 då den norska entreprenörskoncernen Consto AS förvärvade aktiemajoriteten i Byggbolaget I Värmland. Företaget producerar alla typer av byggnationer, inklusive bostäder och kommersiella byggnader.

Annons

Annons

– Avtalet med Magnolia Bostad innebär ett genombrott för oss som nationell aktör på byggmarknaden. Vi har lärt känna bolaget som en professionell och målinriktad byggherre. Vår uppgift blir nu att sköta det förtroende som visas oss genom avtalet,säger Lars Vikström, vd på Consto, i pressmeddelandet..  

Consto AS etablerades 2006 i Tromsö. Under tio år har företaget tagit positionen som en av de mest konkurrenskraftiga aktörerna på den norska byggmarknaden. Idag har den svenska och norska verksamheten en personalstyrka på 780 anställda och räknar med en totalomsättning på cirka 5,5 miljarder kronor  2017, varav 1,5 miljarder kronor  i Sverige.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons