Fastigheter

Magnolia Bostad säljer två hotellprojekt till Alecta

Fastighetsvärdet beräknas uppgå till 700 miljoner kronor.

Publicerad 2017-12-20

Magnolia Bostad säljer två hotellprojekt i Halmstad och Lund till tjänstepensionsbolaget Alecta. Försäljningarna omfattar totalt cirka 500 rum och bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till totalt cirka 700 miljoner kronor. Totalentreprenader för projekten har tecknats med Serneke.

Försäljningen i Halmstad sker som en bolagsaffär. Projektet omfattar cirka 240 rum och bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 355 miljoner kronor. Hotelloperatör är Ligula Hospitality Group AB under varumärket ProfilHotels. 

Hotellet kommer ligga i direkt anslutning till nya resecentrum i centrala Halmstad och kommer innebära att en ny mindre torgyta skapas i anslutning till hotellet. Även nya bostadsprojekt är under uppförande samt kommer att tillskapas i närområdet.

Projektet är ritat av Krook & Tjäder och kommer att bestå av en hotellbyggnad med restaurang och bar samt högdel med lounge och takterass. 

Byggstart är preliminärt planerad till andra kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram till dess att hotellet är färdigställt, vilket beräknas ske andra kvartalet 2020. 

Försäljningen i Lund sker också som en bolagsaffär. Projektet omfattar cirka 260 rum och bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 345 miljoner kronor. Hotelloperatör är Ligula Hospitality Group AB under varumärket Motel L. 

Fastigheten är belägen i Lunds nordöstra delar i den nya stadsdelen Brunnshög med direkt närhet till forskningsanläggningen ESS samt världens starkaste elektronmikroskop MAX IV. E22 samt Lunds kommande spårvägsdragning återfinns intill fastigheten. Stadsdelen kommer innefatta ett varierat utbud av bostäder, kontor och service.

Projektet är ritat av White Arkitekter tillsammans med Krook & Tjäder och kommer att bestå av en hotellbyggnad med generösa loungeytor, högdel samt skybar. 

Byggstart är preliminärt planerad till andra kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram till dess att hotellet är färdigställt, vilket beräknas ske andra kvartalet 2020. 

– Vi är mycket glada över att kunna genomföra dessa hotellaffärer, det är ytterligare ett viktigt steg för oss mot att bli en komplett samhällsutvecklare. Vi ser ett antal möjliga hotellaffärer framför oss och hoppas därmed att etablera oss som en betydelsefull utvecklare även inom hotellfastigheter , säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.  

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in