Annons

Annons

Magnolia Bostad säljer fastighet i Nynäshamn

Magnolia Bostad säljer en fastighet i Nynäshamn med 460 lägenheter med ett fastighetsvärde om 950 miljoner kronor.

Magnolia Bostad säljer projekten Fyren etapp 1 och Fyren etapp 2 i Nynäshamn i två separata affärer. Försäljningen avser fastigheten Telegrafen 16 och sammanlagt bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 950 miljoner kronor. 

Köpare av Fyren etapp 1, om cirka 220 bostäder, är Viva Bostad Nynäshamn AB. 

 Köpare av Fyren etapp 2, om cirka 240 bostäder samt en förskolelokal, är SEBs bostadsfond Domestica IV. 

Annons

Annons

Båda försäljningarna är villkorade av köparens finansiering.

Fastigheten ligger vid infarten till centrala Nynäshamn med gångavstånd till Nynäshamns pendeltågstation. 

Arkitekter är Schweiller Svensson Arkitektkontor. Enligt pressmeddelandet kommer byggnaden att utgöra ett landmärke i Nynäshamn "med unik arkitektur", varav del av byggnaden kommer att uppgå till 19 våningar. 

Consto AB är entreprenör.  

Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projekten hela vägen fram till dess att bostäderna är klara för inflyttning. Byggstart av hela projektet planeras till årsskiftet 2017/2018 och inflyttning beräknas ske 2020. 

Andreas Rutili, som ingår i Magnolia Bostads styrelse, har ett indirekt ägarintresse i Viva Bostad Nynäshamn AB, men inte bestämmande inflytande. Enligt pressmeddelandet har inte Andreas Rutili deltagit i styrelsens hantering av affären. 

Legal rådgivare till Magnolia Bostad var Wigge & Partners och Morris Law har agerat legal rådgivare till köparna Viva Bostad Nynäshamn AB och SEBs bostadsfond Domestica IV.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons