Annons

Annons

Magnolia Bostad och SBB utvecklar hyresrätter tillsammans

Magnolia Bostad och Samhällsbyggnadsbolaget Norden AB (SBB) har ingått samarbetsprojekt om att utveckla hyresrätter i Nykvarn och Västerhaninge.

Magnolia Bostad och SBB skall tillsammans utveckla cirka 17 000 kvadratmeter hyresrätter i Nykvarn. Med Nykvarns korta pendlingsavstånd till Stockholms arbetsmarknad är utvecklingen av kommunen en viktig del för att lösa storstadsregionens bostadsförsörjning.

I Västerhaninge inleder Magnolia Bostad och SBB ett samarbete för utveckling av hyresrätter och handelslokaler. Med väl utbyggd kollektivtrafik och närheten till naturen är platsen ett mycket intressant utvecklingsprojekt. Totalt planeras för 1 500 nya bostäder i Västerhaninge centrum.

Nykvarn och Västerhaninge är områden med stor potential som vi ser att vi kommer att kunna utveckla på ett utmärkt sätt. Vi ser framemot att tillsammans med SBB utveckla bra bostäder till överkomliga hyror, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad, i ett pressmeddelande.

Vi är glada över att kraftigt bidra till fler hyresrätter med lägre hyra i Stockholm, vilket inte minst är viktigt för att unga ska komma in på bostadsmarknaden. Det är fantastiskt att tillsammans med Magnolia Bostad, som en av Sveriges största hyresrättsutvecklare, utveckla Västerhaninge och Nykvarn i linje med vår strategi för hållbar stadsutveckling, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons