Nytt jobb

Lysa värvar tre nyckelpersoner

Spartjänsten Lysa fortsätter växa och passerade nyligen 50 000 betalande kunder. Nu anställer bolaget tre nyckelpersoner från Avanza, Mannheimer & Swartling och Brummer & Partners. 

Publicerad 2020-11-09

Lysa rekryterar Niklas Olsson som ny projektledare. Han kommer senast från Qapital och var dessförinnan chef för projektkontoret (Head of PMO) på Avanza. 

– Jag har under hela min karriär jobbat med att bygga olika tjänster inom sparande. På Avanza fick jag vara med och revolutionera sparmarknaden i Sverige. Nu ser jag otroligt mycket fram emot att få vara med på Lysas fortsatta resa, och tillsammans med alla grymma kollegor göra det lätt för ännu fler kunder att spara rätt, säger Niklas Olsson i en presskommentar. 

Bolaget fortsätter utveckla sitt juristteam och anställer juristen Linn Kihlstrand från Mannheimer Swartling där hon har jobbat med bank- och finansjuridik samt skatterätt. 

– Mina år på Mannheimer Swartling har varit fantastiska på många sätt, och nu ser jag fram emot att axla en ny, spännande roll på Lysa och få vara med på resan mot att skapa Europas bästa spartjänst, säger Linn Kihlstrand. 

Lysa anställer även analytikern Markus Hertz som närmast kommer från Brummer & Partners där han arbetade som Business Analyst med fond- och värderingsanalys samt utveckling av interna processer och system.

– Jag ser fram emot rollen som analytiker på Lysa Fonder för att driva utveckling och analys för fondbolaget, och samtidigt vara med Lysa på resan att sätta en ny standard inom sparande, säger Markus Hertz.  

Platsannonser

Nyheter